submit


Victor Zheng Cina poto-media pribadine, saiki sing manggen ing U. S, sing wis diterbitake ing loro Cina lan inggris ing macem-macem topik nutul ing salib-budaya dinamika. Free dinamika sing tansah menarik kanggo mirsani, utamané variances ing carane budaya sing beda-beda utawa wong-wong ing macem-macem lokasi ndelok tartamtu tindak tanduk utawa aturan unwritten. Ing China, a saiki trending topic sing»gampang girl,»referring kanggo pemahaman tartamtu sing bocah-bocah wadon lokal (umume wong-wong ing Wétan lan negara-negara Asia Tenggara) sih-wong manca. Iki subyek sing kasengsem kula amarga iku wis teka munggah ing akeh pribadi rembugan karo kanca-kanca loro ing lan metu saka China lan saka werna-werna latar budaya. Aku wis lunchtime diskusi karo liyane poto-media pribadine wong pinaringan melu ing donya saka media sosial Cina ing budaya bobot lan wigati saka topik iki. Panjenenganipun diterangake minangka subyek nglarani titik utawa sensitif wilayah, siji sing demok ing budaya negara kang bangga, nggawe iku utamané narik ing konteks Cina. Istilah»gampang girl»iku mrembet ing internet Cina lan bisa kerep ditemokake ing bagean komentar ing crita utawa video nglibatno interracial sesambetan. Contone, ing mangsa panas, salah siji crita sing ignited digawe panas debat iki nalika spanyol wong iki dipun damel film gadhah jinis karo wong wadon Cina ing Chengdu. Respon mawarni-warni saka boten cecek taunting kanggo nesu ing pemahaman sing wong-wong manca mung ndeleng bocah-bocah wadon Cina minangka»mirah»lan minangka»toys.»Incidentally, negara media uga seneng harnessing subyek (yakuwi kanggo aku bakal ora speculate). Apa China kang wanita obsess liwat wong-wong manca. takon Koleksi Times. Ora bakal outdone, Apa wanita Cina obsess liwat wong-wong manca. takon China Dina rata-rata. Google bocah-bocah wadon Cina sing gampang lan sampeyan bakal nemokake akeh liyane.»Apa akèh wong putih mikir bocah-bocah wadon Cina ‘gampang bocah-bocah wadon'». nyuwun poster ing Zhuihu, Video Free-kaya Q platform. Kaca wis dibukak luwih saka yuta kaping. Iku sok-sok ngrasa kaya kasunyatan sing sesambetan interracial bisa ana ing kabeh alesan kanggo nesu.»BBC bener digawe video ing cara kanggo tanggal bocah-bocah wadon Cina, netizens outraged,»maos judhul ing piece ing Sine. Aja pikiran sing BBC video ing pitakonan bener judul Carane Ora kanggo Tanggal Girl Cina, lan satirical njupuk ing, uga, apa putih wong ngirim ora apa yen padha arep tanggal girl Cina. Paling wong sing paling superficially weruh saka dobel digandhengake karo Cina lanang lan wadon. Aku upaminipun, minangka Amérika Chinese, aku wis mesthi wis weruh saka stereotype saka mréntahaké (utawa lack kuwi) saka wong Cina idea sing bocah-bocah wadon Cina sing»gampang»punika sisih loncat karo muter awak iki receh sawijining s a misogynistic lan mbebayani idea, ya, nanging kita ora bisa nglirwakake sing ana. Sawijining s apa iku digawe kula arep kanggo nggawe video ing ngisor iki (aku duwe siji liyane ngrembakaken pemahaman saka Cina lan Asia wong lanang ing donya). Reaksi ing Weibo lan Bili akun, nalika ora termenung saka China (apa-apa bisa, tenan), ing paling makili bagean tartamtu saka China kang atusan yuta online warga. Sawetara ngomong gampang girl stereotype ana amarga gampang girl shorthand kanggo kasunyatan adil sing bocah-bocah wadon Cina ora seneng wong-wong manca: Hollywood lan liyane Western standar kaendahan wis seeped menyang Cina subconscious, mangkono nggawe wong manca koyone atraktif dening comparison. Wong sing nasionalis: vehement ing sikap sing bocah-bocah wadon Cina ora gampang dibandhingake karo bocah-bocah wadon ing Asia Kidul-wétan utawa bagéan saka Asia Wétan, wiwit kang»gampang»gawe katut bocah-bocah wadon iki»emas penggali»sing manggon ing disadvantaged ekonomi negara. Sawetara komentar sing nakedly sexist lan xenophobic, ngluputake wanita kanggo nggawe piyambak banget kasedhiya kanggo»manca trash»sing duwe dhuwit lan prestige, nalika ngluputake wong manca kanggo kang kebacut promiscuous. Iku dadi tanpa ngucap, nanging iki ora apa kita ngene telpon apik panemu, lan padha lagi mewek adoh saka pemikir lan nuanced jawaban sandi peserta marang: Padha ngandika bab pangaribawa saka Hollywood (-liya tandha), kasunyatan sing akeh enom siji manca kathah teka kanggo China (lan malah budaya impact saka media Japanese (. Ing wektu sing padha, akeh peserta uga nandheske sing ana akeh cara kanggo ndeleng stereotype s orane, lan sing ana kathah saka Cina sing ora kahanan kanggo sijine foreignness ing pedestal. Mbok menawa paling wigati viewpoint punika digawé dening salah siji saka peserta ing mburi: Ana prakara apa sesambetan katon kaya ing lumahing, mung wong-wong ing sesambetan sing ngerti kok padha bebarengan, lan pungkasanipun kagelar, iku ora munggah kanggo wong kanggo speculate. Alas, ing negara ngendi masalah saka lomba sing melak-melak lan shamelessly rembugan, iki sing paling disenengi komentar ing video ing Bili:»wong Cina kaya kulit putih, iku ora amarga saka manca pengaruh, iku wis kaya iki wiwit kuna kaping.»Aku pancene ora duwe pangarepan kanggo carane wong bakal nanggepi. Kula pribadhi kesimpulan saka saran aku wis katon wong sing duwe akèh saka budaya bangga, nanging uga nduweni banget ketok insecurities. Iku misale jek kula sing masyarakat isih wrangling karo dobel lan persepsi lan babagan penggambaran metu apa tepat kanggo nanggepi ngirim dadi. Aku ora yakin carane akeh isi sandi wis nyumbang kanggo produktif diskusi, nanging apa sing paling penting iku sing ngobrol bisa terus ing adil, sing nyoto, lan mungkin mbiyantu cara. Bocah-bocah wadon cina ing China, Taiwan lan Hong Kong temtunipun gampang kanggo putih wong lanang. Yen sampeyan sing putih lan sing ora bisa njaluk atusan tanggal ing negara iki, sampeyan bisa uga nguripake homo wiwit sampeyan sing cantik akeh rawa ing panggenan liya. Ing tangan liyane, wanita Cina ing negara iki bakal vigorously defend sing lagi gampang kanggo putih wong lanang amarga saka bangga. Meh wae putih wong bisa duwe jinis gampang, banjur wong wadon Cina bakal nglampahi dina sabanjuré mbenerake marang dheweke iku biasane banget konservatif cah wadon. Mbok menawa mung wektu iki Iku tansah mengkono ing urutan, nanging jinis tansah gampang sing ngisor baris. Hi Victor, aku wis ketemu kuliah saka artikel banget produktif lan bisa ora setuju liyane karo kabeh sing wrote. Aku duwe aku nyoba kanggo nerangake kabeh trik aku wis sinau bab njupuk bocah-bocah wadon ing China ing buku iki. ayo kula ngerti apa sampeyan mikir, buku iki uga pirembagan bab carane kanggo njaluk Western bocah-bocah wadon ing China, lan aku aku curious bab apa ngene sampeyan kudu ngomong bab iku Thanks kanggo pemahaman, supaya s nganggo rauh Nuwun kanggo ngomong sing iku BENER manca wadon sing kabeh gampang nalika nerangake dhuwit kanggo njaluk adoh saka mlarat padha urip minangka titik tampilan sabab aku wis katon pirembagan kanggo akeh cah wadon sing nikah kanggo sing alasan mung sedih ngomong wong-wong sing pindhah kanggo wong-wong negara utawa Lanang putri go kanggo ngandhani kabeh, yen sampeyan ora bisa njaluk wong wadon saka negara soko salah karo sampeyan sing padha ndeleng supaya u pindhah ing cara sing GAMPANG lan ora care anggere padha gumantung ing sampeyan tumindak sing padha tresna sampeyan. nalika ing kasunyatan padha ora utamané nalika ana longkangan umur. Aku wis katon wanita Asia kene ing AMERIKA serikat sing paling gampang aku pracaya iku nalika aku kejiret pendhaftaran bf karo siji ndeleng pesen antarane wong-wong mau carane padha ketemu sejatine dheweke lunga munggah kanggo wong nalika piyambakipun gadhah nedha awan dheweke lungguh ing jejere wong dina sabanjuré saben dina liyane dheweke ana ing amben tanpa ngerti apa-apa semut wong, iya kabeh kang wareg ing kang kajijikan kula nalika aku nyudhuk wong dheweke ngandika padha kanca-kanca boten kedaden. plus, dheweke iku ibune aku ngeweruhi dheweke mung peduli ing dhéwé sing kok bojomu wis kebak ditahan saka cah lanang ora bisa ngomong luwih saka ya Asian dina tn. kepungkur sing gampang ing saben cara. Yen Cina lanang karo cah wadon manca, kang s congratulated dening everyone. Yen wong Cina muter watara lan cidra ing Cina gendakan, ora nyata khusus negatif manungsa waé aside saka biasanipun bakal mbayar kanggo wong. Nanging, yen wong manca karo cah wadon Cina, saperangan wis kapandeng mudhun marang, lan iki dobel teka menyang muter gampang girl mriyang kuning etc. Yen wong manca muter watara karo bocah-bocah wadon Cina, iku dadi menehi hasil amba lan kabeh liwat internet. Sawijining s rasisme lan diskriminasi marang non-wong Cina ing Asia. Apa-apa liyane. Sawetara wong mung ora bisa koyone kanggo paham saperangan kang bebarengan amarga padha arep dadi preduli saka lomba lan sawetara wong muter watara amarga padha wong-wong ora amarga saka lomba Asia supaya gampang, lan kelangan, lan ayu, lan karo apik andhap asor lan nilai aku sengit putih arrogant barat (utamané Anglo-Saxon) padha lagi babar blas rawa kanggo prayoga wong, ora sampah wektu, mriyang kuning iku menehi hasil nyata. paling saka kanca-kanca sing duwe Asian girl kanca-kanca ora bakal bali kanggo bocah-bocah wadon putih tau ha-ha, aku wong lokal Cina wong. Aku pancene arep kanggo nyumerepi metu karo western cah wadon, supaya aku bisa mèri dening kabeh wong Cina, mung kaya siji kasebut ing ndhuwur. kuku aku ngelingi arep kanggo Shenyang China kanggo ketemu ayu girl Chinese aku wes ngomong kanggo sampeyan kanggo minggu saiki. Aku iki nikah kaping pindho ing negara iki kanggo Kulon bocah-bocah wadon lan padha ora setya. Aku m siji-wong wadon wong tau tahap tau dianakaké rokok lan aku lawas taun lan aku wis dilecehke. Iki girl Chinese ngandika tembung sing aku tau krungu ing negara iki. Nicest tembung aku wis tau pengalaman. Aku arep kanggo fly China ing sabanjure dina kanggo ketemu dheweke. Sapa metu ana nikah banget Cina lady sing padha duwe dork kanggo akèh taun. Ketemu komentar sadurunge Aku nggawe iki kekal kaputusan. Yen ana apa rahasia sing Cina supaya aku perlu kanggo ngerti bab, mugi kula ngerti. Thanks, aku ketemu iki girl Cina dina iki. Aku mikir bocah-bocah wadon Cina sing tenan cute. Aku kaya dheweke. Aku don t ngerti yen dheweke iku gampang utawa ora, nanging aku wis wis akèh saka kangelan free Amérika wanita. Aku Amérika putih lanang, lan dheweke iya marang kula sing bocah-bocah wadon Cina kathah seneng wong-wong mau. Aku alesan sing ora ana minangka akeh bhinéka ing China. Tho, aku pangarep-arep dheweke bisa sandi gendakan sawise sawetara tanggal

About