submit


Apa sing beda antarane partner lan Amérika wong mungsuh wong Cina? Mesti wae, saben individu sesambetan beda. Paling umum lan jawaban suta iku hubungan karo Western wong wis arep dadi luwih sembrono. Ayo kang njupuk dipikir ing rinci distinctions antarane sesambetan. China wis kurang sembrono free saka Amérika, lan iki wis akèh apa karo China kang konservatif sajarah. Sak Imperial China, dadi ulama ageng prioritas amarga iku temenan kasugihan lan status kanggo kulawargané (kang siji temenan luwih apik pernikahan cocog). Swara wektu, angel sarjana ujian padha rubah menyang Modern China kang ngleboke college ujian sing nemtokake apa universitas sampeyan bisa ngetik (lan apa sampeyan bisa malah ngetik universitas). Dhuwur sekolah dina sibuk kanggo cah enom amarga saka kaku karya sekolah lan preparation needed kanggo gatka. Lan unsurprisingly, akeh kulawargané ora sarujuk free sadurunge college amarga padha ndeleng iku minangka bandjor saka mahasiswa tanggung jawab. Ing kasunyatan, sesambetan sing sok-sok malah dilarang dening guru utawa kepala sekolah ing China, sing perlu kanggo nggawe manawa mahasiswa sing tetep ing trek. Mesti wae, mentel isih saiki ing loro-lorone budaya. Nanging yen ana dating sadurunge college banjur iku biasane katahan minangka rahasia saka tuwane. Wiwit mbukak gendakan ora umum sadurunge college, wong Cina umume kurang nyaman karo gendakan casually, lan sing luwih serius nalika arep menyang sesambetan. Ing tangan liyane, free ing Amerika Serikat wis dadi sembrono sing wong bakal malah tanggal minangka cara saka njupuk kanggo ngerti wong luwih. Yen padha klik karo wong, padha mung pindhah ing tanggal liyane. Nanging ing China, wong luwih kerep tinimbang ora ana free kanggo nyoba lan diwenehi serius utawa anteng sesambetan. Ing sinau anyar saka gendakan lan perkawinan pilihan antarane wong diwasa enom ing China, mung persen saka wadon penjawab sarujuk karo statement sing iku paling apik kanggo tanggal lan mengko omah-omah mung wong siji sak sing umur. Paling Westerners lan wong-wong Cina padha arep kanggo dumunung, karo marriage minangka ing goal pungkasan, nanging Westerner sing biasane luwih mbukak kanggo pilihan sing mengko mudhun sing urip. Mulane, Amerika mikir bab marriage minangka acara sing bisa kelakon mengko mudhun dalan. Nanging, kanggo wanita Cina, ana masarakat jam ticking. Wanita sing samesthine kanggo omah-omah nalika padha ana ing awal kanggo agêng-twenties. Ing kasunyatan, ana malah negatif istilah coined kanggo wanita sing ora nikah dening: ‘Leftover Wanita. ‘Maneh, negativity iki wis apa karo budaya Cina, wiwit marriage katon minangka bagéyan penting saka wong stabilitas. Makane anggota kulawarga, kayata kaki-nini, bakal apa sing paling apik kanggo meksa lan ngarih-arih sing grandkids kanggo omah-omah nalika padha lagi ing twenties sing. Ing tangan liyane, kulawargané Amérika sing akeh kurang pushy ing subyek iki. Nalika wong saka China punika partner wong liyane, padha bakal mikir luwih menyang mangsa saka Westerners. Apa utawa ora wong pernikahan-kualitas bakal prakara akeh sadurungé kanggo wong Cina saka Westerners ing proses gendakan. Contone, cah wadon Cina bakal mbokmenawa care luwih saka Amérika girl bab wong kang latar mburi kulawarga lan stabilitas saka kahanan urip. Iki amarga ing budaya Cina, wong-wong sing samesthine kanggo dadi dhasar saka kulawarga, tegesipun iku penting sing padha ora duwe sumber daya kanggo kulawarga. Wanita katon kanggo wong-wong sing duwe omah lan mobil amarga iku nuduhake yen wong wis musna stabil lan siap kanggo marriage. Nalika iki pakewuh wis owah-owahan alon ing kaping modern, iku isih ngemu bener kanggo akèh-akèhé saka sesambetan ing China, lan ing-hukum saka bocah-bocah wadon Cina nyana wong kanggo njupuk care saka putri sing. Cina pasangan uga sok waca saben liyane minangka»bojomu»lan»bojo»malah nalika lagi ora bener nikah liyane indikator mbek serius free wis akeh wong Cina. Wuda kekawin sing nalika saperangan bakal nikah senadyan ora ndhuweni mobil utawa omah. Kanggo wong, gadhah apartemen lan mobil sing asring prasyarat kanggo marriage usulan-usulan, ing supaya kanggo nduduhake stabilitas finansial. Nanging, sawise kacilakan pasar, ‘marriage wuda’ term iki popularized. Karo unsteady wutah pasar lan rising prices real estate, Xinhua News kira-kira sing wong enom liwat umur ora bisa saged loro mobil lan house (Xinhua.) Iku kamungkinan sing luwih enom Cina generasi uga mbalela marang ‘ningkahan tradisional budaya’ lan tinimbang nggayuh katresnan murni, ngendi stabilitas ekonomi saka pasangan ora minangka penting minangka iku. Riset uga nuduhake yen jender aturan sing mboko sithik owah-owahan, lan wanita sing luwih semangat kanggo dadi sawijining, mangkono nolak pemanggih sing wong kudu nyedhiyani omah lan mobil. Ing budaya sing beda sing alasan utama kanggo dibagi antarane free gaya saka Amerika lan Cina. Mugia iki wis diwenehi idea luwih saka beda saka dating wong Cina mungsuh lan wong Amérika. Mesti wae, free dobel kasebut ora strictly applied kanggo saben wong ing saben budaya nanging sing generalizations. Nanging, sapunika China wis kurang konservatif saka iku apa iku digunakake kanggo dadi atusan taun kepungkur. Minangka dadi wektu, ana bakal luwih podho antarane Kulon lan gendakan Cina budaya. Monica Chen contributing a writer ing Tutoring. Dheweke tansaya munggah ing California, sadurunge obah kanggo New York kanggo nguber B. A. ing Neuroscience ing Universitas Columbia. Ing kalodhangan dheweke, dheweke seneng pangan touring, lukisan, nonton video YouTube, lan olahraga

About