submit


Ing jeksa agung bisa ngetokake saka badhak wadon jomblo, asring stigmatized minangka ‘sheng nu’ utawa leftover wanita, wis dawa wis topik badhan ing masyarakat sing prioritizes marriage lan ibu kanggo wanita. Disebut ‘Pernikahan Pasar Takeover’, papat menit dawa dokumen-gaya video iki di bayar dening Jepang kaendahan buta SK-II. Ing statement BBC, SK-II Presiden Markus Strobel ngandika ing iklan iki bagéan saka ‘global kampanye kanggo inspirasi lan memberdayakaké wanita kanggo wangun sing nasibe’. ‘Film ndadekke cahya nyata-urip jeksa agung bisa ngetokake saka bakat lan wani wanita Cina kroso meksa njaluk nikah sadurunge padha nguripake, kanggo wedi kang labeled ‘sheng nu. China kang ngatur Partai Komunis nyoba kanggo nggusah single women kanggo omah-omah, kanggo nutup kerugian ageng boten seimbang kalebet jender disebabake dening bubar rampung privasi siji-anak. Nanging miturut kanggo Leta Hong Fincher, penulis saka ‘Leftover Wanita: Ing Keris kang kadadean saka Ketimpangan Jender ing China’, siji wanita Cina ing ‘nyata titik balik’ lan akeh sing diwiwiti kanggo ngisin siji gaya urip lan push bali stigma. Dheweke matur marang BBC: ‘Iki wong wadon enom karo kekuatan lan kapercayan, sing kang khusus diangkah dening negara kang disengojo kampanye kanggo meksa wong-wong mau menyang marrying. Wanita cina dina luwih educated saka tau sadurunge, lan padha sing tambah akeh resisting marriage. ‘MS Hong Fincher, sing wis cilik consulting peran ing video, ngandika apa digawe iku utamané kuat ana sing digambarke ‘nyata negara’ wanita ing negara. ‘Iki kasunyatan lan iku marang ing banget kreatif, obah lan kapriye cara: sing iki wanita sing anjog gedhe urip ing akeh cara, ing kang siji,’ dheweke ngandika. ‘Nanging torture ngalami dening wanita ing nyekeli metu marang kuat pernikahan meksa uga arang banget nyata. Iku nuduhake kasunyatan supaya akeh wanita enom profesional ing China. ‘Ing jantung video heartfelt mirengake opo saka wanita piyambak, karo sawetara bejat mudhun nalika hubungane kangelan, padha ngadhepi kang siji. ‘Ing budaya Cina, respecting tuwane punika kualitas paling penting. Lan ora njupuk nikah iku kaya tandha gedhe saka disrespect, sambungan wadon siji, sing mengko nyuwil mudhun ing nangis. ‘Kita tansah panginten kita putri wis pribadine gedhe. Nanging dheweke mung rata-looking, ora banget cantik. Sing apa dheweke leftover, ngandika salah siji ibune, sing lungguh ing jejere dheweke putri sing nyoba kanggo perang maneh nangis. YouTube video diunggahaké ing account saluran resmi narik kawigaten atusan ewu global views lan ana sambungan digunakake antarane Facebook kedhaftar. Ing China, video ditampa luwih saka, seneng lan ana sambungan cedhak, kaping ing SK-II kang resmi Sine Weibo akun. Iku narik kawigaten ageng memuji saka vokal netizens ing populer situs blog-mikro lan dijaluk diskusi serius. ‘Saben wong wadon kang dipilih kudu di ajeni ing masyarakat civilized,’ komentar Weibo pengguna Wiji Lotus Inti. Cecilia Leung saka Beijing komentar: ‘aku iki siji wadon lan aku needed kanggo ndeleng iklan iki, kanggo pitutur marang kula sing aku ora piyambak, lan aku ora salah kanggo pilihanipun. Siji bisa seneng tanpa wong lanang, lan kita ngirim ora kaukum kanggo pilihanipun kita ing gesang nalika kita wis ora digawé sewenang-wenang liya-liyane. ‘Panganggo liyané wis iki kanggo nuduhake: ‘Umur mung nomer lan ngirim ora bisa digunakake kanggo ngukur wong kang gol ing gesang, iku kang beda-beda. Kanggo sadulur sing wis durung kanggo ketemu karo nyawa-bolo, aja menehi munggah pangarep-arep lan ngrungokake mung kanggo jantung. Ora malah tuwane, mung sampeyan ngerti apa iku hak kanggo dhewe. Lan yen sampeyan ora, ora susah nanging ngrameke gesang panjenengan. ‘Pungkasan ing cathetan positif, iklan sumerep siji wanita lan wong tuwa sing ngunjungi ‘pernikahan pasar’. Iki ‘pasar’ sing biasane panggonan kanggo tuwane kanggo ninggalake posters listing rincian sing jomblo anak, ing ngarep-arep saka nemokake match. Nanging, ing kasus iki, tuwane sing ditampilake posters sing wadon, karo pesen positif kanggo wong tuwane. Ing salah siji poster, wong wadon ngandhani tuwane dheweke: ‘aku ora arep njaluk nikah mung kanggo marga saka pernikahané. Aku ora bakal seneng cara sing. Aku gantos kanggo istilah ‘leftover wadon’, ngandika liyane, karo ibune dheweke nambahake: leftover wong’ kudu nyoba harder. ‘Nanging bisa siji wanita saka China ndeleng nyata seneng endings — ngendi masyarakat bakal saestu nampa pilihanipun. ‘Ing wayahe, sing mung fantasi,’ ngandika MS Hong Fincher, nambah sing ‘luar biasa angst, pribadi torture lan masarakat tekanan’ digambarke ing iklan sing isih lazim. ‘Marriage ing China iku arang banget patriarchal lan wanita kudu kanggo ndeleng sing kang siji iku soko kanggo bakal ngrayakake, ora dadi isin,’ dheweke ngandika. ‘Nanging aku pracaya yen gaya iki saka wanita sing milih dadi siji lan sawijining wis arep kanggo nambah lan iki awal. ‘

About