submit


Supaya, kita wis nandang gerah sawetara pitakonan akhir-akhir iki babagan gendakan ing China. Iku menarik topik sing cocog ing akèh budaya tombol touchpoints, supaya aku arep kanggo njupuk sawetara menit kanggo pirembagan bab iki. Sampeyan bakal kerep krungu wong ngomong sing budaya sing beda sing ambane utawa ora minangka akeh faktor minangka padha digunakake kanggo dadi, lan nalika ana sawetara sah kanggo sing, budaya sing beda sing apa-apa kanggo dipoyoki ing — padha nindakake paling temtunipun ana. Salah siji saka utami masalah kene iku kanggo wanita Cina, ana akeh kuwat emphasis ing njupuk nikah awal. Iki dadi bali menyang kurang stabil kaping, nalika marriage temenan akeh-needed keamanan, nanging mesthi iki dening ora tegese sejatine sifate Cina kedadean: Ing, saka Amérika wanita wis nikah dening umur, nanging cara bali ing, luwih saka wis hitched dening. China relatif anyar kanggo kabèh modern-stabil-globalized-internet (isih digunakake ing siji pungkasan, tenan) bab negara, lan nalika budaya iku liwat, taun ing panggawéan, sifat lawas mati hard. Nimbang, banget, generational jeksa agung bisa ngetokake ing muter kene: lady apik banget sing wis ngremekake ora ana kang tuwane lan kaki-nini sing gedhe-gedhe ngetrapaké sing meksa kanggo njaluk nikah, malah sanadyan dheweke dhéwé uga ora rumangsa yen dheweke iku siap utawa kasengsem. Sing amarga dheweke kaki-nini’ lan bisa (gumantung ing ngendi ing China dheweke saka) dheweke tuwane isih nilai perkawinan stabilitas ndhuwur kabeh liya ing wektu, diwenehi kahanan kang ora tetep lan volatility saka eras. Ing kasunyatan, aku tau tanggal wong wadon sing mung bakal ketemu munggah ing panggonan sing tuwane dheweke LAN mbah wis pre-disetujoni minangka sampeyan bisa mbayangno saka ora ono siji-sijine panggonan iki padha banget nyenengake. Lady kang generasi uga dadi pisanan kanggo duwe sing ingatase hak bebas saka romantis pilihan, lan sing soko sampeyan perlu kanggo njaga ing atine nalika nggawe pancasan kanggo hubungan — ana mung ora ton saka budaya perintis kanggo dheweke kanggo tiba maneh ing. Mikir bab iku: nalika sampeyan nimbang apa apa ing syarat-syarat sesambetan, ora sampeyan nggunakake tuwane’ pernikahan lan utawa sesambetan minangka titik referensi. Yen tuwane lan anggota kulawarga liyane nikah metu saka penak tinimbang roman, ana ora akèh kanggo bantuan nuntun sampeyan nalika nyoba kanggo golek romantis partner tenan klik karo. Padha cah wadon aku kasebut sadurunge — tuwane dheweke’ pernikahan iki disusun dening dheweke rama panglimané pejabat militer, lan aku ngene sok-sok takon dheweke, apa tenan mikir sampeyan kudu njupuk saran gendakan saka wong-wong sing wis tau tanggal. Apa iki asring ndadékaké kanggo abot parental keterlibatan ing sesambetan lan free. Sampeyan kudu maca bab rada-serem pernikahan pasar ing China, kang tuwane nyiyapake tabel iklan sing diwasa anak lanang lan wadon kanggo potensial bolo. Nalika iki dudu cara sing paling Cina ketemu sing mangsa pasangan bojo maneh, marriage pasar isih nyedhaki umum ngarsane, malah ing luwih Westernized kutha-kutha kaya Shanghai. Nalika ing West kita bisa nyoba kanggo muter iku kelangan lan ora bisa ing pancet kontak karo wong, ing China iku umum kanggo teks utawa nelpon macem-macem kaping dina, malah yen hubungan ora malah mbatalake serius durung. Iki tartamtu budaya prabédan, iku, ing sandi pengalaman, alesan amba supaya akeh intercultural sesambetan gagal aku ngerti siji cah wadon aku ketemu texted kula kaping lima sadurunge nedha awan dina sabanjuré — serius ora-ora kanggo kula nanging prosedur standar kanggo dheweke. Wong umume mestine kanggo nangani kabeh nggawe kaputusan ing Cina free, lan sawetara bocah-bocah wadon njupuk iki akeh banget. Sawise aku takon cah wadon apa dheweke wanted kanggo nindakake kanggo tanggal lan dheweke mung ora tau nanggapi. Iku uga commonplace kanggo nggawa kanca bebarengan, nanging ora kanggo pindho tanggal — iku luwih kaya chaperon, buffer utawa safety net. Oalah, kabeh iki tegese ing China dhewe, yen sampeyan lagi partner wong akeh, marriage ing paling ing meja. Malah yen iku ora kaya menehi hasil amba kanggo dheweke wong, iku isih soko sing ing atine dheweke lan dheweke tuwane bakal nggawa munggah namung bab saben wektu padha ndeleng dheweke. Minangka asil, kang intim sadurunge marriage akèh kurang umum ing China saka ing Kulon, sanadyan iki ora dadi luwih cilik maneh ing antarane wong enom, luwih ing daratan Cina. Kasunyatan tetep, sanadyan, yen sampeyan lagi intim nalika gendakan, ana kuwat panyangka sing marriage ing cakrawala. Nalika aturan iki sing kadhangkala anteng kanggo Cina free manca, sing ora tansah kasus. Kanggo wong, iku sakabèhé sing ora ketat: ana ora fervent pernikahan-mati tanggal-countdown (aka akeh-nyathet»leftover wanita»- kedadean, lan famili meksa cenderung kanggo dadi dicokot luwih ènthèng tinimbang iku kanggo sing wadon mitra. Sing ngandika, tambahan nandheske ora ana. Kita wis ngedika sadurunge bab sawetara saka fiskal syarat wong kerep kudu nepaki kanggo nduweni kanggo apik mate: omah, mobil lan anteng proyek sing de facto syarat kanggo free ing akeh bunderan, lan karo a boten seimbang kalebet jender saka sawetara ekstra yuta wong, wanita asring bisa saged kanggo dadi choosy. Aku duwe kanca wadon sing, nalika ing tanggal karo wong Cina, kasebut sing dheweke ora utamané ngangap bab apa kang diduweni mobil utawa ora. Dheweke tanggal secara harfiah ora bisa pracaya kang luck lan langsung nyoba kanggo nggawe wektu kanggo tanggal liyane. Kabeh, budaya emphasis ing marrying awal, utamané kanggo wanita, tegese gendakan wis imbued karo akèh liyane makna lan iku ora soko kanggo bakal dijupuk entheng. Saiki sing ngerti dicokot sethitik bab gendakan budaya ing China, njupuk dipikir ing apa wong Cina duwe ngomong bab sing becik partners romantis. Kursus iki saka Yoyo Cina kang Penengah Mesthi fitur pitakonan karo wong-wong ing lurung-lurung saka China. Ing ngisor iki iki brief pitakonan, Yang yang ngilangi mudhun penting basa nilai ditemokaké ing jawaban sing. MICHAEL HURWITZ ngginakaken enem taun ing Shanghai mengkono iku sethitik kanggo bantuan bridge budaya lan linguistik longkangan antarane China lan Kulon. Saiki bali ing Amerika Serikat sinau bisnis lan Cina, Michael seneng reggae musik, kutha klairané tim basket Washington Wizards, lan wis sing sakepel saka tato kang d rodo ora nerangake. Jinis muni nomer sawise saben pinyin syllable banjur klik convert tombol kanggo owah-owahan wong-wong mau ing muni tandha

About